Voimistelukoulu

Voimistelukoulun ryhmät kaudella 2017-2018:

Temppuklubi 1-3V.(2016-2014 synt.) +aikuinen

• Temppuilua, leikkejä, ja välineisiin tutustumista. Ryhmä 1-3v. on lapsille yhdessä aikuisen kanssa.Tarkoitettu lapsille, jotka osaavat kävellä itse.

Kuperkeikka tytöt ja pojat 3v. (2014 synt.)

Kuperkeikka tytöt 4-5V. (2012-2013 synt.)

Kuperkeikka pojat 4-5V. (2012-2013 synt.).

Kuperkeikka tytöt 6-8V. (2009-2011 synt.)

Kuperkeikka pojat 6-8v. (2009-2011 synt.)

Kuperkeikka tytöt ja pojat 9-14V. (2003-2008 synt.)

• Kuperkeikka-ryhmissä harjoitellaan telinevoimistelun perusliikkeitä ja asentoja, kuten kaari-, kuppi-, taitto- ja keräasennot, kuperkeikat, pyörinnät, kärrynpyörä, käsilläseisonta, kieppi, selinheitto, jne. Lisäksi joka kerta tehdään voimaa ja liikkuvuutta harjoittavia harjoitteita, esim. kiivetään köysissä, vedetään leukoja, venytetään spagaatit, jne.

Team Gym -harrasteryhmä tytöt ja pojat 9-12v. (2005-2008 synt.)

• Seurassamme aloittaa uusi Team Gymin harrasteryhmä. Team Gymin harrasteryhmä on voimistelukoulun ryhmä, joka harjoittelee kerran viikossa, eikä tähtää kilpailemaan. Team Gym on joukkuelaji, jossa kilpaillaan ja harjoitellaan kolmella erilaisella telineellä: tanssillisella vapaaohjelmalla, volttisarjoilla ja trampetilla, josta tehdää erilaisia voltteja ja hyppyjä. Team Gym-harrasteryhmässä aloitetaan lajin perusteista ja tutustutaan lajin telineisiin, esimerkiksi voltteja ei voi tehdä jos perusta ei ole kunnossa.

Aikuisten ryhmä 15 v.

• Aikuisten telinevoimistelun voimistelukouluryhmässä harjoitellaan telinevoimistelun alkeita joka telineellä kuten kuperkeikat, kärrynpyörä, käsinseisonta, kieppi  jne. Lisäksi joka kerta tehdään voima- ja liikkuvuusharjoitteita sekä lajinomaiset verryttelyt ja venyttelyt. Ryhmässä jokainen pääsee harjoittelemaan oman taitotasonsa mukaan. Ryhmään osallistuminen ei vaadi aikaisempaa telinevoimistelutaustaa. Ryhmä on sekaryhmä, EI YLÄIKÄRAJAA!
  • Huom. Aikuisten ryhmälle järjestetään tutustumiskerta viikolla 35 (keskiviikkona klo 19.30-21.00). Kaikki ryhmään ilmoittautuneet saavat osallistua tutustumiskertaan. Tutustumiskerta on ilmainen ja jos ei halua jatkaa ryhmässä sen jälkeen niin ilmoittautumisen saa perua.

Volttiryhmät:

Voltti -alkeisryhmä 7-13v.

• Voltti-alkeisryhmä on tarkoitettu voimistelijoille, jotka ovat harjoitelleet jo viime kaudella (syksy-kevät kaudella tai kesäkurssilla) Porin Tarmon voimistelukoulun ryhmissä.
  • Voltti-alkeisryhmä on ryhmä, joka harjoittelee tällä kaudella kerran viikossa 1,5 h ja harjoittelu on tavoitteellisempaa kuin Kuperkeikka-ryhmissä. Ryhmässä harjoitellaan jo vaikeampiakin liikkeitä kuin Kuperkeikkaryhmissä (esim. kuperkeikkoja ei enää harjoitella vaan ne tulee osata).
  • Voltti-ryhmissä suoritetaan Voimisteluliiton suoritusmerkkejä (pronssimerkki)

Voltti -jatkoryhmä

• Voltti-jatkoryhmä on tarkoitettu voimistelijoille, jotka ovat käyneet edellisellä kaudella (syksy-kevät kaudella) Porin Tarmon Voltti-ryhmässä.
  • Voltti-jatkoryhmä harjoittelee tällä kaudella kerran viikossa 1,5 h. Voltti-jatkoryhmässä jatketaan siitä mihin Voltti-alkeisryhmässä jäätiin. Volttiryhmissä harjoittelu on tavoitteellisempaa kuin Kuperkeikka-ryhmissä.
  • Voltti-ryhmissä suoritetaan Voimisteluliiton suoritusmerkkejä (pronssi-, hopea- ja kultamerkki)

Kaikki ryhmät harjoittelevat urheilutalon telinetilassa.

• Voimistelukoulun harjoitukset alkavat viikolla 35

• Koulujen syyslomaviikolla ei ole harjoituksia, ellei ryhmälle toisin ilmoiteta.

• Itsenäisyyspäivänä 6.12 (keskiviikko) ei ole harjoituksia.

• Kevätkaudella 2018 jatketaan samoilla ryhmillä kuin syyskaudella eli ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua uudelleen.